-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7537 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چرا ديه زن نصف ديه مرد است؟ اينگونه توجيه ميكنند كه چون هزينة زندگي بر عهدة مرد است. در حالي كه خيلي از خانمها خودشان هزينة زندگي خويش و فرزندانشان را تأمين ميكنند، همچنين در ارث چرا زن نصف مرد بايد ارث ببرد؟ لطفاً توضيح دهيد.



خواهر محترم، در مقررات اجتماعي، قانون متوجه عموم و اكثريت مردم است و براي هر فرد قانون به خصوصي وضع نميكنند. «ديه» قيمت و ارزش انسان نيست، بلكه براي جبران خسارت به خانوادة مقتول ميرسد و در حقيقت، يك نوع كمك اقتصادي است، كه به آنان ميشود. حال اگر مرد باشد، چون غالباً هزينة خانواده به عهدة اوست و الان قطع شده است، لذا دية مرد بيشتر است و اگر زن باشد علاوه بر اينكه اگر نان آور بوده، جدّ و دولت اسلامي متكفل اوست، باز جبران ميشود، اما در مورد مرد اينگونه نيست. در ارث نيز مطلب همينگونه است كه غالب زنها تحت تكفل پدر، جد و يا شوهر ميباشند و يا دولت اسلامي به نحوي او را تأمين ميكند. اما مرد در همه حال خود متكفل امور اقتصادي است و استثنائات از مجراي ديگر جبران ميشود. براي توضيح بيشتر به كتابهاي «زن در آئينة جلال و جمال» از آيتالله جوادي آملي (حفظهالله تعالي)و «نظام حقوق زن در اسلام» از شهيد مطهري و «درآمدي بر نظام شخصيت زن در اسلام» از آقاي زيبائي نژاد مراجعه نماييد.











مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.